Тимошенко зробила виклик суспільству

Понеділок, 21 грудня 2009, 16:42

Секретаріат президента вважає відмову Кабінету міністрів внести проект державного бюджету на 2010 рік у Верховну Раду викликом суспільству.

Про це на прес-конференції сказав перший заступник керівника секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє агентство "Українські новини".

"Невнесення проекту бюджету на 2010 рік не можна ніяк інакше оцінити, як виклик українському суспільству", - сказав Шлапак.

Він зазначив, що Рада повернула Кабміну проект держбюджету-2010 на доопрацювання.

Реклама:

На думку Шлапака, неприйняття держбюджету-2010 означає, що бюджетне фінансування буде здійснюватися урядом у ручному режимі.

Шлапак також вказав на загрозу істотного дисбалансу в 1 кварталі 2010 року між доходами і видатками, що спричинить недофінансування навіть захищених статей бюджету.

За оцінками секретаріату, в 1 кварталі за загальним фондом держбюджету доходи становитимуть 38 млрд. гривень, а видатки тільки за захищеними статтями - 51 млрд. гривень.

Шлапак також зазначив, що неприйняття держбюджету-2010 означає, що 2010 року не будуть враховані підвищені соцстандарти, відповідно до закону, прийнятого Верховною Радою 20 жовтня.

Він також зауважив, що неприйняття держбюджету-2010 тягне серйозні проблеми з фінансуванням компанії "Нафтогаз України".

Зокрема, за підрахунками секретаріату, з урахуванням можливого підвищення ціни на імпортний газ в 1 кварталі до 307,11 доларів за 1 тис. кубометрів дефіцит компанії в 1 кварталі збільшиться на 7,2 млрд. гривень.

Як повідомлялося, Кабмін не має наміру вносити до ради доопрацьований проект держбюджету-2010, тому що очікує одержання висновків і пропозицій бюджетного комітету Ради для його доопрацювання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!