Інвестори повернуться до України влітку - експерт

Понеділок, 21 грудня 2009, 12:59

Перші ознаки повернення інвесторів до України з'являться у другій половині 2010 року, збільшення ж активності варто чекати в 2011 році.

Такий прогноз висловив партнер міжнародної аудиторсько-консалтингової компанії "Делойт" Марк Льюїс в інтерв'ю газеті "Дело".

"Ми очікуємо, що в другій половині 2010 року з'являться перші ознаки повернення інвесторів в Україну, якщо не відбудеться несподіваних подальших економічних чи політичних потрясінь", - сказав він.

"Угоди M&A, як правило, не анулюються, а відкладаються. Тобто якщо у продавця було бажання продати свою компанію до кризи, у нього, швидше за все, збереглося таке бажання і на даний момент. Відповідно, рівень активності після повернення нормальних ринкових умов буде включати як відкладені, так і нові угоди", - зазначив Льюїс.

Реклама:

За його словами, можливо, будуть мати місце продажу існуючих об'єктів або активів банків, придбаних в результаті звернення стягнення.

І тільки в 2011 році з'являться ознаки збільшення активності, але за значно нижчими розцінками - прогноз щодо ставок орендної плати та рівня незайнятості площ буде набагато більш консервативним, зазначає Льюїс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!