Польща хоче допомогти Україні підвищити енергоефективність

Понеділок, 21 грудня 2009, 09:22

Польща готова стати донором міжнародного фонду енергоефективності, за умови що її ресурси спрямовуватимуться на проекти в Україні.

Про це заявив голова правління Національного агентства з питань енергозбереження Польщі Тадеуш Скочковський, пише Deutsche Welle.

Він нагадав, що Фонд з енергоефективності, створений за ініціативою шведського головування в ЄС, вже виділив країнам Східної Європи близько 100 млн. євро на розвиток енергозберігаючих технологій. 

Польща також може виступити донором фонду, сказав Скочковський. За його словами, нині країна розглядає можливість інвестицій, як фінансових, так і ресурсних.

Реклама:

"Ми можемо запропонувати українцям навчання з енергоефективності, міжнародні аудити та обмін студентами. Все це для того, аби в Україні не лише будувати енергоефективні структури, а й для того, щоб підготувати фахівців, які реалізовуватимуть цю політику", - зауважив Скочковський. 

Він також додав, що фонд з енергоефективності допоможе європейським фірмам, зокрема і з Польщі, знайти партнерів для інвестування в українську економіку.

На переконання керівника Національного агентства з питань енергозбереження Польщі, для України нині став би корисним польський досвід реалізації проектів енергозбереження у житлово-комунальному господарстві.

Скочковський висловив переконання, що почати українським комунальникам варто з аудиту енергоефективності у школах, дитсадках, лікарнях та громадських місцях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: