Абрамович готовий влити інвестиції в українські "дочки"

Вівторок, 15 грудня 2009, 16:58

Evraz Group має намір продовжити модернізацію підприємств гірничо-металургійного комплексу (ГМК) України, що належать їй.

Про це повідомив віце-президент групи Олексій Агуреев на прес-конференції, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми розглядаємо ряд проектів з модернізації, у тому числі і на українських підприємствах "Євраза", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, директор з операційної діяльності українських активів Evraz Group Дмитро Фурманов додав, що група визначилася з бізнес-моделлю розвитку своїх українських підприємств.

Реклама:

Зокрема, по Дніпропетровському металургійному заводу (ДМЗ) ім. Петровського основний напрямок буде зроблено на підвищення операційної ефективності.

"Ми провели інвестиції у зміну технології, щоб зменшити витрати випуску чавуну, так як те, що було, нас не задовольняло", - констатував Фурманов.

За його словами, інвестиції на метпідприємстві було направлено на модернізацію киснево-конвертерного цеху та рейкобалкового обладнання.

У 2010 році передбачається модернізувати стан 550, підвищивши його потужність на 80% від поточного рівня - до 60 тис. тонн металопрокату на місяць.

При цьому Фурманов нагадав, що коли група прийшла до підприємства, завантаження табору 550 була на рівні 70%.

Як відомо, наприкінці 2007 року Evraz Group придбала у Lanebrook п'ять українських підприємств: ГЗК "Суха Балка" (99,25% акцій), ДМЗ ім. Петровського (95,57%), коксохімзавод "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський коксохімзавод (КХЗ, 93,83%), які до цього належали групі "Приват".

Раніше повідомлялося, що  управління податкової міліції порушувало кримінальну справу за фактом ухилення ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського" від сплати податків в сумі 15 млн. грн.

Evraz Group контролюється російським бізнесменом Романом Абрамовичем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: