Посольство Франції пікетують незадоволені вкладники банків

Вівторок, 15 грудня 2009, 12:50

Біля посольства Франції в Києві у вівторок проводиться пікет з вимогою побудови ефективного діалогу "дочок" іноземних банків з їх клієнтами в Україні.

Про це сказала агентству "Інтерфакс-Україна" член всеукраїнського громадського об'єднання "Наш захист" Оксана Григорян.

"Щоб був діалог між банком і позичальниками, а не так, як вони зараз себе ведуть - агресивно", - сказала вона, коментуючи мету організованої об'єднанням акції.

Член громадського об'єднання пояснила, що акція проходить під стінами посольства Франції в Україні, оскільки в цій країні знаходяться материнські банки українських фінустанов, які виявляють пасивність у побудові діалогу зі своїми позичальниками.

Реклама:

При цьому вона відзначила, що за підсумками першої акції, проведеної 1 грудня поточного року, більшість банків з інкапіталом відреагували на вимоги своїх клієнтів-позичальників і вступили у діалог з ними щодо питання пом'якшення умов погашення кредитів.

Григорян також пояснила, що "Наша безпека" вимагає від банків обговорення можливостей для переведення зобов'язань клієнтів за валютними кредитами у гривню, надання кредитних канікул і зниження процентних ставок за кредитами.

"Ми вимагаємо створити робочу групу, щоб ми могли захищати свої інтереси - інтереси позичальників, членів нашої організації", - сказала представник громадського об'єднання.

Григорян повідомила, що в акції 15 грудня очікується участь близько 100 чоловік, які представляють Київ, Вінницю та Одесу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!