Банки проти поліпшення життя для боржників

Понеділок, 14 грудня 2009, 16:57

Асоціація "Український кредитно-банківський союз" проти скасування Верховною радою права обігу стягнення на предмет іпотеки на підставі виконавчого припису нотаріуса.

Про це сказано в повідомленні УКБС, передає агентство "Українські новини".

"УКБС звернувся до профільного парламентського комітету із проханням рекомендувати Верховній раді відхилити проект закону "Про внесення змін до деяких законів України" (щодо обігу стягнення на предмет іпотеки на підставі виконавчого напису нотаріуса)", - сказано в повідомленні.

Відповідно до повідомлення, цим законопроектом передбачено внесення змін до законів України "Про заставу", "Про іпотеку", "Про нотаріат", "Про виконавче провадження" і "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом і іпотечними сертифікатами", відповідно до яких запропоновано скасувати право обігу стягнення на предмет іпотеки на підставі виконавчого припису нотаріуса.

Реклама:

УКБС вважає, що ця законодавча ініціатива є неприйнятною, суперечить конституції й законодавству України, обмежує права кредиторів щодо повернення наданих боржникам коштів.

Як повідомлялося, проект закону про внесення змін до деяких законів України (щодо обігу стягнення на предмет іпотеки на підставі виконавчого припису нотаріуса) зареєстрований у Верховній раді 31 липня 2009 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: