"Підтримка" від Тимошенко загубить АПК?

Понеділок, 14 грудня 2009, 12:46

Урядовий проект Держбюджету 2010 року щодо підтримки аграрного сектору призведе до паралічу АПК.

Про це заявив голова парламентського комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Микола Присяжнюк під час круглого столу "Бюджет-2010: запланована катастрофа українського АПК?".

"Політика переорієнтації бюджетних видатків на Стабілізаційний фонд є неправильною. З передбачених Мінагрополітики видатків в обсязі більш ніж 12,7 млрд. гривень лише третина, менш ніж 35 лрд., - і з загального фонду. Решта - зі Стабілізаційного фонду", - зазначив він.

На думку Присяжнюка, ненадійність джерел формування Фонду може призвести до "повторення цьогорічної ситуації", коли "з передбачених у фонд і 2,2 млрд. профінансовано лише 348 млн., тобто 16% річних призначень".

Реклама:

"Відсутність розподілу коштів за конкретними програмами та здійснення його після прийняття бюджету у ручному режимі, враховуючи недостатній їх розмір, на гарантує спрямування навіть мінімально необхідних обсягів на важливі програми", - переконаний він.

"Це і здешевлення кредитів для АПК, і бюджетна тваринницька дотація, і підтримка виробництва продукції рослинництва тощо", - сказав голова комітету.

"Переорієнтація практично всієї підтримки на Стабілізаційний фонд позбавляє аграріїв можливості хоч якось планувати надходження держпідтримки", - наголосив Присяжнюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!