У Тимошенко все ще сподіваються на гроші від МВФ

Понеділок, 14 грудня 2009, 11:25

Україна сподівається залучити у Міжнародного валютного фонду 1,5 млрд, SDR до кінця 2009 року.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"По графіку у нас було 2,5 млрд. SDR. Останні наші переговори з МВФ: те, що вони пропонують як об'єктивної суми - 1,5 млрд. SDR на цей перегляд і 1 млрд. SDR з урахуванням досить непростого першого кварталу вони пропонують перенести на кінець першого кварталу 2010 року", - сказав він.

При в.о. міністра він зазначив, що вірогідність отримання фінансування МВФ до кінця року - 50% на 50%.

Реклама:

"Як такі вибори не ставляться і не можуть ставитися терміном для програми. Кінець року - так, це бюджетний період, він, безумовно, розглядається, і зараз, наскільки я знаю, за результатами наших переговорів, тієї інформації, яку ми передали, МВФ розглядає можливість відновлення цієї програми зараз. Шанси є, але занадто великі політичні ризики для МВФ, для країни, для програми. Шанси з урахуванням політичної ситуації та її впливу на дію програми, я б сказав, 50% на 50%", - сказав Уманський.

При цьому він зазначив, що нинішню ситуацію, коли керівники основних інститутів влади є конкурентами на президентських виборах, міжнародні фінансові інститути сприймають як відсутність консолідації влади в боротьбі з кризою.

"Ми намагаємося зараз з МВФ проводити роботу, в тому числі, пояснювати ті можливості та інструменти, які є в уряду, щоб забезпечити в повному обсязі виконання програми", - додав в.о. міністра.

Як повідомлялося, виділення четвертого траншу в розмірі 3,8 млрд. доларів було заплановано на листопад за підсумками третього перегляду програми.

Місія Фонду завершила роботу в Києві наприкінці жовтня, однак не зробила позитивної заяви про завершення перегляду.

МВФ неодноразово публічно наголошував, що чекає формування консолідованої позиції української влади в питанні реалізації антикризових дій.

В номері від 10 грудня американське видання The New York Times, посилаючись на дані, одержані від офіційного представника МВФ, опублікувало інформацію про те, що МВФ відклав надання Україні останнього четвертого траншу кредиту до завершення президентських виборів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!