"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Заради грошей МВФ Тимошенко пожертвує Євро?

П'ятниця, 11 грудня 2009, 20:14

Кабінет міністрів планує скасувати закон про авансовий перерахунок 9,8 млрд. гривень коштів Національного банку України в державний бюджет.

Це передбачено в проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику між Україною і Міжнародним валютним фондом, повідомляє агентство "УНІАН".

"...До засідання Ради директорів МВФ ми внесемо до Верховної ради законопроект, спрямований на зміцнення загальної структури управління НБУ відповідно до наших зобов`язань за програмою. З прийняттям цього закону буде анульований авансовий перерахунок перевищення доходів Національного банку над його кошторисними видатками у розмірі 9,8 млрд. гривень", - сказано в документі.

Крім того, уряд України бере на себе зобов'язання сприяти недопущенню в подальшому прийняття законів, які б передбачали внесення до державного бюджету авансових сум за рахунок Національного банку України.

Реклама:

Влада України у законодавчому порядку обіцяє визначити джерела покриття можливого дефіциту кошторису Нацбанку.

Як повідомлялося, у п'ятницю президент Європейської футбольної асоціації Мішель Платіні після рішення УЄФА про те, що Євро-2012 прийматимуть 4 українських міста і фінал пройде в Києві, заявив, що Україна могла бути позбавлена права на організацію Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, якби уряд Юлії Тимошенко не виділив додаткові кошти для підготовки до турніру.

Зокрема, йшлося про закон, яким встановлюється, що Національний банк України в 2009 році вносить до Держбюджету не менше 9,8 млрд. гривень, - той самий, довкола якого Ющенко і Тимошенко вели повномасштабну "канцелярську війну".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: