Апеляційний суд підтвердив правомірність ліквідації "УкрГаз-Енерго"

П'ятниця, 11 грудня 2009, 13:27

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність прийняття урядом рішення про ліквідацію ЗАТ "УкрГаз-Енерго".

Про це повідомив перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Суд скасував постанову Окружного адміністративного суду Києва та підтвердив правомірність розпорядження уряду Юлії Тимошенко, яким відмінялося розпорядження уряду Юрія Єханурова про створення" УкрГаз-Енерго "і доручалося" Нафтогазу України "і Мін'юсту вжити заходів для припинення ЗАТ ", - сказав Корнійчук.

За словами першого заступника міністра, це означає, що здійснювані Мін'юстом та іншими органами влади дії з припинення діяльності "УкрГаз-Енерго" є законними і правильними.

Реклама:

"УкрГаз-Енерго" було створено в лютому 2006 року на виконання російсько-українських домовленостей щодо організації чергової схеми поставок в Україну центральноазіатського і російського газу, досягнутих між "Газпромом", "Нафтогазом України" і RosUkrEnergo у Москві 4 січня 2006 року.

Сторони тоді, зокрема, домовилися про створення "Нафтогазом України" і RosUkrEnergo, в якому "Газпрому" належить 50%, спільного підприємства (СП) для реалізації на внутрішньому ринку України природного газу, що надходить у країну з території Російської Федерації.

"УкрГаз-Енерго" із квітня 2006 року по березень 2008 року було єдиним в Україні імпортером природного газу.

У березні 2008 року "Нафтогаз України" і "Газпром" домовилися про зміну існувала на той момент схеми постачання центральноазіатського і російського газу в Україну, вирішивши замінити "внучку" "Газпрому" на українському ринку його "дочкою" - "Газпром збут Україна".

На початку червня 2009 року Апеляційний господарський суд Києва підтвердив законність рішення Господарського суду Києва, який виніс ухвалу про припинення діяльності "УкрГаз-Енерго" шляхом його ліквідації за підсумками розгляду позову "Нафтогазу України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: