"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банки влаштовують розпродаж проблемних кредитів

Четвер, 10 грудня 2009, 18:13

Українські банки в 2010 році можуть виставити на продаж проблемні кредити без застави на суму 8-12 млрд. грн. і проблемні заставні кредити - на 2 млрд. грн.

Про це сказав директор ТОВ "Укрфінанс" Крістіан Шуллер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Із загальної суми проблемних беззаставних кредитів компанія "Укрфінанс" може придбати від 20% до 33%, маючи для цього більш ніж достатні джерела фінансування", - повідомили в прес-службі колекторського агентства з посиланням на Шуллер.

За словами директора агентства, "Укрфінанс" може направити в 2010 році на покупку проблемних боргів до 20 млн. дол.: проблемні кредити будуть купуватися з певним дисконтом.

Реклама:

Як повідомлялося, за оцінкою Національного банку, частка проблемних кредитів у сукупному обсязі кредитів, наданих українськими банками, у жовтні зросла на 1 п.п., до 8,1%, або до 60,882 млрд. грн.

У той же час в міжнародному рейтинговому агентстві Fitch очікують, що до кінця поточного року питома вага проблемної заборгованості українських банків може зрости до 40% з 34% за підсумками першого півріччя.

Шуллер висловив думку, що в наступному році банки будуть реалізовувати проблемні заставні кредити поступово, оскільки на ринку ще не встановлені правила їх реалізації.

"Наша компанія має намір зберегти свої позиції в трійці лідерів на українському ринку колекторської діяльності. Ми прагнемо збільшити кількість клієнтів як у банківському, так і небанківському секторі, включаючи страхові та нефінансові компанії", - підкреслив він.

При цьому він зазначив, що керівництво "Укрфінанс" має багатий досвід у придбанні заставних та беззаставних кредитних портфелів, щоб привнести на український ринок європейські стандарти роботи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!