"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ просить банки не приймати перекази у гривні через Western Union

Четвер, 10 грудня 2009, 17:58

Нацбанк просить комерційні банки утриматися від надання послуги з прийому переказів за кордон у гривні через міжнародну платіжну систему Western Union.

Про це йдеться у телеграмі Нацбанку від 10 грудня, повідомляє агентство "УНІАН".

Нацбанк відзначає, що чинне законодавство України не дозволяє здійснювати перекази за межі України в гривні, тому ця послуга системи Western Union дає можливість банку лише прийняти від ініціатора переказу коштів у гривні, а відправити за кордон переказ можна виключно в іноземній валюті.

У Нацбанку наголошують, що нова послуга міжнародного переказу має бути прозорою для клієнта, тобто він має поставити свій підпис під інформацією про курс гривні до іноземної валюти і суму в іноземній валюті, яку виплатять одержувачу переказу.

Реклама:

"Слід зазначити, що бланк системи Western Union, який оформляється при здійсненні міжнародного переказу, а також заява на переказ, яка формується програмним комплексом системи Western Union і підписується ініціатором переказу, не містять вищезазначеної інформації", - йдеться у телеграмі.

"Національний банк України вважає неприйнятним проведення переказу без фіксації курсу гривні до іноземної валюти і суми до отримання в іноземній валюті", - наголошують у Нацбанку.

Нацбанк звернувся до представництва "Вестерн Юніон Файненшл Сервісес ГмбХ" в Україні з приводу доопрацювання технічних аспектів здійснення через міжнародну платіжну систему Western Union вищезгаданої послуги з метою приведення її у відповідність з вимогами нормативно-правових актів НБУ.

"Тому до отримання від міжнародної платіжної системи Western Union вдосконаленого програмного забезпечення для приймання переказів у гривні з подальшою її конвертацією в іноземну валюту банки мають утриматися від надання цієї послуги з міжнародного переказу через систему Western Union", - наголошується у телеграмі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: