У Ющенка уряд порівнюють з Бармалеєм

Вівторок, 8 грудня 2009, 09:08 -

Президент Віктор Ющенко виступав і виступає за утвердження принципу економічної свободи.

Про це заявив у ток-шоу "Свобода слова" на телеканалі ICTV перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак, повідомляє прес-служба президента.

"Економічна програма президента принципово розходиться з програмою нашого уряду. Адже економічна програма Ющенка побудована тільки на одному принципі - принципі економічної свободи", - сказав Шлапак.

Він зазначив, що йдеться зокрема про неприпустимість стягнення наперед податків, важливість повернення невідшкодованого ПДВ, необхідність створення рівних податкових правил для всіх і безумовно - припинення втручання в бізнес конкретних підприємств і цілих галузей.

Реклама:

"Це доктрина, на якій будується позиція президента. Натомість позиція прем'єр-міністра - це, на жаль, позиція державного монополізму. Максимальні повноваження стягнути в центр, командувати всіма - від маленької ферми до великих підприємств і галузей", - сказав перший заступник голови секретаріату.

"Уряд нагадує мені сьогодні Бармалея зі знаменитого фільму "Айболит-66", який говорив: "Я примушу всіх бути щасливими". Ось чому президент, безумовно, по дуже багатьох питаннях вимушений не погоджуватися з урядом і ветувати такі рішення. І думаю, буде ветувати і надалі на користь нашим людям і бізнесу", - зазначив Шлапак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: