"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ТИМОШЕНКО НЕ ВОЛОДІЄ "БЮДЖЕТНОЮ БІБЛІЄЮ"?

Понеділок, 7 грудня 2009, 18:31

Україна вперше за всі роки незалежності не володіє бюджетною резолюцією напередодні наступного року.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час свого вступного слова на урочистих заходах з нагоди 13-річчя Рахункової палати України, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Затримки по бюджету були, але у нас не було такого випадку, щоб ми починали модель наступного року, і у нас не було бюджетної резолюції", - сказав Ющенко.

"Бюджетна резолюція - це Біблія для прем'єр-міністра і для міністра фінансів, це макропоказник, з якого починається створення бюджетних процедур", - підкреслив голова держави.

Реклама:

За його словами, Україна вперше за роки незалежності має ситуацію, коли на 2010 рік немає параметрів, навколо яких буде формуватися економічна і соціальна політика бюджету на 2010 рік.

"На мій погляд, це не компетентність, це колосальна неповага до держави, і це невиконання тих зобов'язань, які покладені на міністра фінансів і прем'єр-міністра", - сказав Ющенко.

При цьому президент підкреслив, що "країна ще не жила в таких умовах, коли кожного тижня виникають позабюджетні розписи на мільярди гривень, в залежності від того, куди-прем'єр міністр сьогодні поїде".

На думку голови держави, такі рішення не відповідають Бюджетному кодексу і бюджетного розпису.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: