"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогазмережі" примусили до миру "нефірташівські" облгази

Понеділок, 7 грудня 2009, 18:12

ДП "Нафтогазмережі" підвищує темпи реалізації проекту повернення державного контролю за газовою галуззю у регіонах України.

Про це заявив директор підприємства "Нафтогазмережі" Віталій Гнатушенко.

Він зазначив, що після передачі газових мереж державної форми власності Вінницької області на баланс ДП "Нафтогазмережі" та успішного початку роботи Вінницької філії підприємства, значна частина обл- та міськгазів виявили зацікавленість у співпраці з ДП "Нафтогазмережі".

Зокрема, вже досягнуто домовленостей з ВАТ "Тернопільоблгаз", ВАТ "Кримгаз" та ВАТ "Одесагаз" про передачу державних газових мереж на баланс ДП. Зацікавленість у співпраці виявив також ВАТ "Донецьоблгаз", який направив до ДП "Нафтогазмережі" відповідний договір.

Реклама:

Такий державницький підхід не тільки зменшує напругу, що останніми днями нагнітається в суспільстві завдяки безвідповідальним і неправдивим заявам деяких керівників, а й дозволяє оптимізувати процес реформування газової галузі України.

"Бажання, з яким представники облгазів йдуть на співпрацю з "Нафтогазмережами", демонструє розуміння ними важливості та невідворотності повернення державного контролю за газовою галуззю України. Незважаючи на тиск з боку акціонерів, представники багатьох ВАТів ведуть активні переговори з ДП "Нафтогазмережі" про прийом-передачу мереж та підписання договорів на подальшу співпрацю", - підкреслив Гнатушенко.

За його словами, переговори з деякими керівниками йдуть в конфіденційному режимі.

"Всі розуміють, що ми зробимо все, щоб виконати завдання уряду з відновлення порядку у газовій сфері", - наголосив директор.

Також він повідомив, що вже практично завершено підготовчі роботи щодо забезпечення матеріально-технічною базою філій ДП "Нафтогазмережі" у Миколаївській, Дніпропетровській, Львівській та Закарпатській областях, які з 1 січня 2010 року, після прийому на баланс газорозподільних мереж, займуться розподілом та постачанням природного газу споживачам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: