"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ: Стельмах готовий бути патріотом і ринкам не варто переживати

Вівторок, 1 грудня 2009, 10:43

Голова Національного банку (НБУ) Володимир Стельмах готовий ретельно виконувати свої обов'язки до прийняття президентом і парламентом країни остаточного рішення про ротацію керівника центрального банку.

Про це повідомив керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Як законослухняний громадянин, голова НБУ виконає рішення президента і парламенту про ротацію, і чіплятися за крісло не буде. Але як патріот України, він не залишить роботу до прийняття відповідного рішення і готовий продовжити ретельно виконувати обов'язки керівника центрального банку в складний для країни час", - сказав він.

Як повідомлялося, п'ятирічний термін повноважень Стельмаха на посту голови НБУ закінчується 16 грудня 2009 року.

Голову НБУ затверджує на посаді Верховна Рада за поданням президента України.

Реклама:

"У Володимира Семеновича немає настрою на те, щоб подавати заяву про відставку негайно в день закінчення терміну повноважень. Згідно з українським законодавством, він може, але не зобов'язаний його подати. Голова НБУ здоровий і відчуває себе в достатній мірі сильним, щоб забезпечити належне управління діяльністю Нацбанку . Тому ринкам не варто переживати щодо політики і роботи центробанку на валютному ринку в цей період ", - додав Литвицький.

За його словами, останнім часом голова НБУ зосереджений на роботі над рішеннями, які будуть спрямовані на підвищення кредитної активності банків і вдосконалення процентної політики.

При цьому радник голови Нацбанку відзначив, що НБУ зберігає контроль над ситуацією: інфляція сповільнюється, курс гривні зберігає відносну стійкість, робота банківської системи стабільна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!