"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко візьме гроші на Євро зі Стабфонду

Четвер, 5 листопада 2009, 11:28

Кабінет міністрів виділить 1 млрд. 492 млн. 771,3 тис. гривень за рахунок коштів Стабілізаційного фонду на підготовку об'єктів інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Це закріплено постановою уряду №1157 від 21 жовтня, оприлюдненою у газеті "Урядовий кур'єр".

Відповідно до документа, вказана сума розподіляється між чотирма міністерствами, зокрема, Міністерству транспорту та зв'язку буде перераховано 701,069 млн. гривень, Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту - 664,102 млн. гривень, Міністерству з питань житлово-комунального господарства - 80 млн. гривень, Міністерству фінансів - 47,6 млн. гривень.

Цією ж постановою уряд затвердив і порядок використання коштів Стабфонду для підготовки об'єктів інфраструктури до проведення в Україні Євро-2012.

Реклама:

Згідно з цим порядком, на реконструкцію НСК "Олімпійський" у Києві буде направлено 504,298 млн. гривень, на будівництво стадіону у Львові - 50 млн. гривень, на завершення реконструкції стадіону комунального підприємства "Обласний спортивний комплекс "Металіст" у Харкові - 106,6 млн. гривень, на реконструкцію стадіону Львівського державного університету фізкультури - 3,203 млн. гривень, на проектування, будівництво, реконструкцію і ремонт аеропортів - 701,069 млн. гривень.

Крім того, на створення і підготовку об'єктів інфраструктури Національного університету державної податкової служби до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в 2012 році буде виділено 47,6 млн. гривень, на будівництво другої нитки Головного міського каналізаційного колектора в Києві (ділянка на території НСК "Олімпійський") - 80 млн. гривень.

Головними розпорядниками цих коштів є Мінсім'ї, Мінтрансзв'язку, МінЖКГ та Мінфін.

Держказначество щомісяця до 16 числа має подавати до Мінфіну інформацію про використання бюджетних коштів у розрізі їх головних розпорядників, бюджетних програм, заходів та об'єктів.

Головні розпорядники бюджетних коштів щомісяця до 10 числа подаватимуть до Мінфіну звіт про використання бюджетних коштів.

Після завершення бюджетного періоду залишки бюджетних коштів на рахунках головних розпорядників на 1 січня 2010 року мають бути повернені до Стабфонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!