НБУ каже про неможливість виділення 9,8 мільярдів на Євро

Середа, 28 жовтня 2009, 14:17

Національний банк попередив Кабінет міністрів про неможливість виділення ним 9,8 млрд. гривень в 2009 році для підготовки до Євро-2012.

Про це журналістам сказав один з виконавчих директорів НБУ, який побажав залишитися невідомим, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми направили відповідну інформацію Кабінету міністрів", - сказав він.

У цьому документі НБУ висловився категорично проти авансового виділення грошей за рахунок очікуваних доходів і вказав, що Нацбанк очікує перевищення доходів над видатками в 2009 році на рівні 600-800 млн. гривень.

Реклама:

Він також зазначив, що прибуток банку за підсумками 9 місяців також знаходиться на рівні 600-800 млн. гривень.

Раніше, директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків НБУ Сергій Круглик заявив, що (НБУ) поки не здійснював будь-яких перерахувань до державного бюджету за рахунок авансування прибутку Нацбанку.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко просить Конституційний суд перевірити конституційність ряду положень відповідного закону, що передбачає зобов'язання Національного банку перерахувати 9,8 млрд. гривень у державний бюджет на підготовку до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

Закон набув чинності 15 жовтня після його підписання головою Ради Володимиром Литвином.

1 липня Рада прийняла цей закон, а 3 серпня Ющенко застосував право вето до нього.

21 серпня Рада подолала вето президента до закону.

Після цього 4 вересня Ющенко повторно скористався правом вето до закону й запропонував парламенту вдруге розглянути його пропозиції до документа.

6 жовтня парламент прийняв постанову, якою попросив Ющенка підписати закон й у триденний строк оприлюднити текст закону. Президент відмовився це зробити, і Литвин отримав право ввести його в дію своїм підписом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!