Росіянам дістанеться тільки фіксований зв'язок

П'ятниця, 9 жовтня 2009, 18:53

Російське ВАТ "Вимпєлком" після його об'єднання із ЗАТ "Київстар GSM" має зберегти свій бізнес в Україні тільки в сегменті фіксованого зв'язку.

Про це на зустрічі з журналістами в Шеньчжені сказав президент "Київстару" Ігор Литовченко.

"Можу сказати своє бачення: один бренд - Beeline - буде розвивати фіксований зв'язок, а "Київстар" як займався, так і буде продовжувати займатися мобільним зв'язком. Так ми зможемо співіснувати, допомагаючи один одному, але перетинатися і конкурувати не будемо", - заявив він.

За словами Литовченко, саме такий варіант він має намір запропонувати на засіданні ради директорів 19 жовтня.

Реклама:

При цьому він допускає, що Антимонопольний комітет не дозволить здійснити злиття "Київстару" із ЗАТ "Українські радіосистеми" (УРС, "дочка" "Вимпєлкому", основною мобільний бізнес під брендом Beeline в Україні).

Литовченко вважає, що оптимальним майбутнім УРС була б не його продаж акціонерами, що зокрема є однією з пропозицій норвезької Telenor (володіє 56,5% "Київстару" і 33,6% "Вимпєлкому") варіантів, а передача його і ТОВ "Голден Телеком "(також дочірня структура "Вимпєлкому" в Україні) радіочастотного ресурсу" Київстару".

Він також припустив варіант зміни стратегії "Київстару" на розвиток власної мережі фіксованого зв'язку, зокрема, широкосмугового Інтернет-доступу в результаті угоди акціонерів.

"У будь-якому разі, треба чекати рішення акціонерів - вони скажуть хто, під яким брендом, і що буде робити", - додав він.

Раніше повідомлялося, що акціонери Telenor і російська "Альфа-груп" після багаторічного конфлікту домовилися про об'єднання своїх пакетів "Вимпєлкома" і "Київстара" у новій компанії VimpelCom Ltd.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!