У ФДМ не знають про призупинення продажу Одеського припортового

П'ятниця, 18 вересня 2009, 20:10

Фонд державного майна України не отримував рішень Окружного адміністративного суду Києва про призупинення конкурсу з приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод" і вже зареєстрував його першого учасника.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на прес-секретаря ФДМ Ніну Яворську.

За її словами, юристи Фонду завжди готові взяти до розгляду рішення судів із цього питання.

"Ми чекаємо, щоб ці рішення надійшли до ФДМ офіційним шляхом, через виконавчу службу. Але поки ми їх не бачили, нам важко говорити про те, як Фонд реагуватиме на ці рішення", - зазначила Яворська.

Реклама:

При цьому вона додала, що конкурс із приватизації ОПЗ може бути призупинено тільки за рішенням самого ФДМ.

"Що стосується указу президента про призупинення дії положень постанови Кабміну, якими передбачено проведення приватизації ОПЗ, то цей указ також не має прямої дії, і зараз він аналізується Фондом держмайна", - сказала прес-секретар ФДМ.

Вона повідомила, що станом на 18 вересня Фонд держмайна зареєстрував одну заявку на участь у конкурсі з приватизації ОПЗ.

При цьому вона зазначила, що назву компанії, заявку на участь якої в конкурсі щодо ОПЗ зареєстровано ФДМУ, буде оприлюднено лише після закінчення терміну реєстрації учасників конкурсу.

"До 18.00 21 вересня всі бажаючі можуть подати свої заявки на участь у конкурсі безпосередньо до Фонду держмайна, а вже потім отримати відповідний дозвіл від Антимонопольного комітету. Але навіть якщо участь у конкурсі братиме лише одна компанія, він відбудеться, і державний пакет акцій підприємства буде продано за тією ціною, яку було закладено учасником конкурсу в своїй заявці. Ця ціна у будь-якому випадку буде вища від стартової", - уточнила прес-секретар ФДМ.

"Проте, Фонд сподівається, що у конкурсі з продажу ОПЗ візьме участь не одна компанія, до 18.00 понеділка ще є час", - додала вона.

Як повідомлялося, 15 липня ФДМ оголосив конкурс з продажу 99,567% держпакета ВАТ "Одеський припортовий завод". Стартова ціна пакета акцій становить 4 млрд. гривень, проведення конкурсу заплановано на 29 вересня.

17 вересня президент Віктор Ющенко своїм указом припинив дію положень постанови Кабінету міністрів, якою передбачено проведення приватизації ОПЗ.

У свою чергу, прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що приватизація ОПЗ відбудеться у встановлені терміни - 29 вересня 2009 року, - незважаючи на указ президента.

17 вересня Окружний адміністративний суд Києва за позовами Валентини Семенюк-Самсоненко і ВАТ "Азот" виніс ухвалу, якою на забезпечення позовних вимог заборонив Фонду держмайна і конкурсній комісії чинити дії, пов`язані з продажем держпакета акцій ОПЗ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: