Тимошенко рятує реальну економіку дефіцитом бюджету

Вівторок, 15 вересня 2009, 12:51

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко визнала, що Україна не вийде на запланований показник дефіциту бюджету в 2009 році.

Про це вона сказала у вівторок, презентуючи Держбюджет-2010.

"Я можу сказати, що всі країни почали формувати дефіцитні бюджети. Іншого рецепту підтримати реальну економіку без нормальної роботи банківської системи просто не існувало", - зазначила вона.

За ії словами, створення дефіциту бюджету стало одним з найголовніших заходів в боротьбі з фінансовою кризою для всіх країн.

Реклама:

"Найуспішніша економіка 2009 року, економіка США, мала дефіцит бюджету в планах 13,5%. У свою чергу, Росія, яка є великою ресурсною країною та має унікальні валютні резерви, все одне вийшла на дефіцит 7,5%", - аргументувала голова уряду.

Вона наголосила, що Україна запланувала 2,96 % й це був найнижчий показник серед багатьох країн, які боролися з фінансовою кризою.

До того ж, Тимошенко визнала, що Україна не вийде на запланований показник дефіциту бюджету в 2009 році.

"Безумовно, ми не вийдемо по факту виконання бюджету з показником 2,96%. Максимум, на що ми будемо виходити - це до 5%. Але все одно це не 15%, не 10% й не 7,5%.

Голова уряду зазначила, що, можливо, (прогноз до 5%) буде зменшено за рахунок успішного проведення в кінці року оплати податків до бюджету від державних монополій.

"Можливо дефіцит буде на тому ж рівні, як ми й планували. Але розбіжності очікуваного фактору від 3% до 5% це є допустимий показник для світової економіки", - додала Тимошенко.   

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: