Нацбанк покарав двох своїх адміністраторів

Понеділок, 7 вересня 2009, 09:28

Національний банк України позбавив Романа Кудрицького і Георгія Шушпанова сертифікатів, які дають право на здійснення діяльності тимчасових адміністраторів.

Про це пише газета "Дело" з посиланням на начальника управління кризового менеджменту НБУ Юрія Петрова.

"На засіданні комісії в четвер розглядалося питання про позбавлення двох поганих тимчасових адміністраторів сертифікатів. Питання вирішили - сертифікатів позбулися Кудрицький і Шушпанов", - сказав він.

Що стало причиною відкликання сертифікатів у цих тимчасових адміністраторів, представники регулятора говорити не хочуть.

Реклама:

У юридичному департаменті НБУ лише уточнили: "У Кудрицького і Шушпанова відкликані сертифікати у зв'язку з тим, що вони порушували вимоги нормативно-правових актів Нацбанку і не виконували вказівки керівництва НБУ, які стосуються належного виконання зобов'язань їх поточної діяльності".

Також у юридичному департаменті повідомили, що відкликанням сертифікатів тимчасових адміністраторів у Кудрицького і Шушпанова ця історія може не закінчитися. Існує ймовірність того, що їх справи будуть передані в правоохоронні органи.

"Рішення щодо цієї інформації (передача справи до правоохоронних органів) буде прийматися на рівні керівництва НБУ найближчим часом", - повідомили в Нацбанку.

Як відомо, з травня по серпень 2009 року Роман Кудрицький працював тимчасовим адміністратором банку "Європейський", а Георгій Шушпанов - банку "Національний стандарт".

У середині серпня правління НБУ прийняло рішення про ліквідацію цих двох банків.

З 15 травня у банках працювали тимчасові адміністрації НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!