Бензин може подорожчати до 8 гривень

П'ятниця, 14 серпня 2009, 16:37

Найближчим часом ціна бензину марки А-95 на заправках може подолати позначку в 8 гривень за літр, за умови подальшого зростання світових котирувань нафти і курсу долара.

Про це сказав аналітик компанії UPECO Олександр Сіренко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Разом з тим, за словами експерта, робити навіть короткострокові прогнози зараз досить важко, з огляду на відсутність прогнозів на валютному ринку.

"В середині липня - початку серпня трейдери обговорювали питання зниження роздрібних цін в Україні на 10-15 копійок (за літр), однак на початку серпня світові котирування нафти досягли свого піку - 74,5 дол. за барель. Крім того, намітилося зростання курсу долара, що призвело до зростання цін на вітчизняних АЗС", - пояснив Сіренко.

Реклама:

Він також зазначив, що в кінцеві ціни на бензин і дизпаливо оператори закладають ризики, пов'язані з невизначеністю на ринках.

Аналітик не виключає, що ціни на автозаправках можуть зафіксувати на нинішньому рівні, при умові збереження стабільності на валютних ринках Нью-Йорка і Лондона.

За період з 11 до 14 серпня середні ціни на нафтопродукти на автозаправках України підвищилися. При цьому найбільш значно подорожчав бензин марки А-95 і дизельне паливо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!