Український літак "Мрія" увійшов в "Книгу Рекордів Гіннесу"

П'ятниця, 14 серпня 2009, 15:25 -

Екіпажу Ан-225 "Мрія" вручили сертифікат про внесення рекордного польоту літака до "Книги Рекордів Гіннесу".

Про це повідомляє прес-служба Мінпаливенерго.

В такий спосіб міжнародна громадськість відзначила перевезення на літаку найважчого в історії авіації моновантажу - генератора вагою 174 тонн, який транспортувався разом із спеціальною рамою (загальна вага вантажу -  187,6 тонн), йдеться в повідомленні.

Цей генератор був доставлений з Франкфурту (Німеччина) до Єревану (Вірменія) для нової електростанції.

Реклама:

Отримавши від компанії GS Engineering & Construction (Південна Корея) замовлення на доставку цього вантажу, фахівці АНТК ім. О.К.Антонова розрахували, що при вазі генератора в 174 тонн і довжині його опори 9 м, навантаження на погонний метр кабіни літака складало більше 19 тонн. Це значно перевищувало допустиме значення в 10 т.

Для зниження цього показника інженери "Авіаліній Антонова" спільно з шведськими колегами з компанії ALSTOM, виробниками генератора розробили спеціальну раму вагою всього 16 т.

В результаті вдалося досягти необхідного розподілу навантаження і вкластися в обмеження по посадочній масі літака за умовами аеропорту Єревану, зазначається в прес-релізі.

Таким чином, "Мрія" стала абсолютним світовим рекордсменом у важкій вазі. На її рахунку рекорд з перевезення максимального комерційного вантажу 247 тонн, максимального комерційного моновантажу - 186,7 тонн, і абсолютний рекорд вантажопідйомності - 253,8 тонн, наголошує прес-служба міністерства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: