"Нафтогаз" створив "дочку" для управління мережами

Середа, 5 серпня 2009, 15:53

НАК "Нафтогаз України" створила дочірнє підприємство "Нафтогазмережі" для управління регіональними газорозподільними мережами.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"На виконання постанови Кабінету міністрів № 775 від 10 червня 2009 року "Про підвищення ефективності управління державним майном газорозподільних мереж", НАК "Нафтогаз України" 4 серпня 2009 року відповідно до статуту Компанії та за погодженням Міністерства палива та енергетики, завершила створення дочірнього підприємства (ДП) "Нафтогазмережі", - ідеться у повідомленні.

"Майно газорозподільних мереж (розподільні газопроводи, споруди на них, транспортні засоби спеціального призначення, а також проектно-кошторисна та виконавча документація), що згідно законодавства України знаходиться у державній власності та не підлягає приватизації, передається на баланс означеного підприємства", - додають у прес-службі.

Реклама:

Таким чином, зазначають у прес-службі, завданням по забезпеченню безперебійного та безаварійного постачання та транспортування природного газу населенню, бюджетним установам та суб'єктам господарської діяльності будуть опікуватись ДК "Газ України" та ДП "Нафтогазмережі" за умов суворого дотримання вимог статті 41 Конституції України.

Керівником ДП "Нафтогазмережі" призначено заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Віталія Гнатушенка.

Окрім того, в НАК "Нафтогаз України" функціонує робоча група під головуванням першого заступника голови правління компанії Андрія Лопушанського з втілення механізмів дієвої реалізації положень, що викладені у постанові Кабміну.

Як повідомлялося, постановою №775 від 10 червня Кабінет міністрів передав державні газорозподільні мережі 43 регіональних газопостачальних компаній (обл-і міськгази) на баланс дочірньої компанії НАК "Нафтогаз України".

Раніше уряд неодноразово заявляв про плани передачі газорозподільних мереж, які залишаються згідно з українським законодавством у державній власності, на баланс "Нафтогазу" для поліпшення його фінансового стану та підвищення контролю за газопостачанням.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: