Євробонди "Нафтогазу" втратили в ціні

Вівторок, 28 липня 2009, 18:30

Доручення уряду України Міністерству фінансів і НАК "Нафтогаз України" вжити заходів щодо реструктуризації заборгованості держхолдінга за зовнішніми позиками і зниження вартості обслуговування наданих йому кредитів шляхом рефінансування негативно позначилося на цінах євробондів НАКу.

За даними аналітика інвесткомпанії "Сократ" (Київ) Михайла Сальникова, за останні кілька днів ціна євробондів "Нафтогазу України" впала на 10 пунктів, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Мова йде про євробонди на суму 500 млн. дол. з погашенням у вересні 2009 року.

Крім того, побоювання у інвесторів викликають термін погашення євробондів, який має відбутися у вересні.

Реклама:

"Швидше за все, єврооблігації будуть реструктуризовані. Тим не менш, імовірніше за все, що реструктуризація буде передбачати погашення частини боргу у вересні", - вважає Сальников.

За його словами, якщо реструктуризація буде передбачати часткове погашення боргу у вересні, то можна очікувати, що частина суми збільшення статутного капіталу "Нафтогазу України" піде на зовнішні виплати.

У свою чергу, керівник аналітичного департаменту інвестиційної групи "ТАСК" (Київ) висловив побоювання, що девальвація гривні істотно обмежує можливість проведення оферти за єврооблігаціями держхолдинга у вересні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів дозволив "Нафтогазу" здійснювати закупівлю фінансових й інших пов'язаних з ними послуг поза Положенням про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні гроші, що передбачає проведення тендерів.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: