Держкомфінмоніторинг отримав 400 тисяч "сигналів" про брудні гроші

Середа, 15 липня 2009, 16:55

З початку року в Державний комітет фінансового моніторингу України надійшло майже 400 тисяч повідомлень про операції щодо яких є підозри у причетності до відмивання коштів та фінансування тероризму.

Як повідомили Лігабізнесінформ у прес-службі Держфінмоніторингу, переважна частина повідомлень надійшла від банківських установ, це майже 377 тисяч.

За словами глави відомства Ігоря Черкаського, представлена суб'єктами інформація ретельно аналізується, обробляється, надсилаються запити в інші державні органи для отримання додаткової інформації і документів, що підтверджують сумнівність проведених операцій.

Черкаський зазначив, що з такого обсягу наданих суб'єктами повідомлень, і за результатами проведеного Комітетом аналізу, не вся інформація знаходить документальне підтвердження сумнівності операції.

Тому, з метою вдосконалення та підвищення ефективності організації системи фінансового моніторингу, в частині надання суб'єктами інформації про сумнівні операції, комітет проводить ряд заходів.

Зокрема, суб'єктам надаються відповідні методичні рекомендації щодо організації внутрішнього фінансового моніторингу в банках з застосуванням підходу, заснованого на ризики. Також проводяться навчальні заходи як на центральному, так і на регіональному рівнях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!