Збільшення капіталу не врятує "Нафтогаз"?

Середа, 8 липня 2009, 18:14 -

У Національній акціонерній компанії (НАК) "Нафтогаз України" відзначають, що рішення Кабінету міністрів щодо збільшення статутного фонду компанії на 18,6 млрд. гривень не вирішує повністю проблему поточного фінансового дефіциту.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

Згідно з повідомленням, відповідне рішення не передбачає реального збільшення вільних обігових коштів, а дозволяє лише частково вирішити накопичені проблеми минулих періодів.

"Зокрема, консолідований дохід НАК "Нафтогаз України" в 2009 році прогнозується на рівні 100 млрд. гривень, а балансова вартість запасів становитиме не менше 50 млрд. гривень, в той час як розмір статутного фонду після його збільшення становитиме 24,2 млрд. гривень. Значне перевищення розміру обігового капіталу над власним не дозволяє в повному обсязі вирішити проблему фінансування процесу закачування газу в ПСГ та вимагає залучення додаткових кредитних коштів", - зазначають у компанії.

Реклама:

Водночас, у "Нафтогазі" вважають, що прийняття Кабміном цього рішення суттєво збільшує вірогідність успішних переговорів щодо залучення додаткових коштів для забезпечення своєчасних розрахунків за імпортований природний газ.

У компанії наголошують, що проведення вчасних та повних розрахунків з постачальниками імпортованого природного газу є сьогодні першочерговими завданням, виконання якого є критичним з точки зору забезпечення енергетичної безпеки України та стабільності транзиту газу в країни ЄС.

Водночас, порушення строків проведення розрахунків з ВАТ "Газпром" призведе до переходу на авансову форму розрахунків за природний газ, що буде вкрай обтяжливим для економіки України. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: