Укрпромбанк реструктуризував 99% боргів

Середа, 8 липня 2009, 09:55

Укрпромбанк отримав згоду кредиторів на реструктуризацію 99% його зовнішніх позик, чим фактично відкрив собі шлях до рекапіталізації.

Про це повідомив головний радник тимчасового адміністратора Укрпромбанку Олександр Майданюк, пише видання "Дело".

"Сьогодні (8 липня) ми отримали лист від своїх кредиторів з синдикованого кредиту на 34 млн. дол .. з принциповим згодою реструктуризувати борг після рекапіталізації банку державою", - сказав він.

Лист прийшов від організатора синдикованого кредиту Standard Bank. Всього участь у цьому "синдикаті" брало 12 зарубіжних банків.
Сумарний зовнішній борг Укрпромбанку становить близько 120 млн. дол.

Реклама:

Наприкінці червня Укрпромбанк досяг домовленості про реструктуризацію своєї заборгованості на суму понад 80 млн. дол. з американською компанією Cargill.

Тому вирішення питання про реструктуризацію річного синдикованого кредиту на 34 млн. дол. (Укрпромбанк залучив його наприкінці травня 2008 року) практично завершує процес переговорів з реструктуризації боргів банку.

"У банку зараз є згода на реструктуризацію 99% боргів", - говорить радник тимчасового адміністратора Укрпромбанку Олександр Майданюк.

"З отриманням згоди кредиторів на реструктуризацію заборгованості з синдикованого кредиту питання реструктуризації боргів фінустанови практично вирішене. Відповідні листи від кредиторів банку вже знаходяться в Мінфіні. Таким чином, необхідні умови для включення державою Укрпромбанку в програму рекапіталізації виконані", - відзначає тимчасовий адміністратор Укрпромбанку Костянтин Раєвський .

Джерело в Кабміні повідомило, що наданих Укрпромбанком листів цілком достатньо, щоб вважати питання з реструктуризацією боргів банку вирішеним.

Однак чиновник нагадав, що перш ніж почнеться рекапіталізація, банку необхідно змінити форму власності. Зараз Укрпромбанк є товариством з обмеженою відповідальністю (ТОВ), у той час як держава може входити в капітал банків, які є відкритими акціонерними товариствами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: