"Нафтогазу" відтермінували сплату податків на "дешевий газ"

Середа, 13 травня 2009, 13:49

Кабінет міністрів на засіданні в четвер ухвалив рішення про надання розстрочки НАК "Нафтогаз України" у сплаті податку на прибуток розміром 6,7 млрд. грн.

Як передає агентство "УНІАН", про це журналістам повідомив заступник голови НАК "Нафтогаз України" Юрій Колбушкін.

Він наголосив, що розстрочення стосується сплати податку на прибуток з придбаних 11 млрд. кубометрів газу, які містяться у сховищах України і викуплених у "Газпрому".

Заступник голови "Нафтогазу" відзначив, що під час закачування й оплати за нього фактично відбувся факт подвійного оподаткування.

Реклама:

За словами Колбушкіна, "Нафтогаз" пропонував здійснити розстрочення виплат на період 60 місяців, проте цей термін у найближчі три дні буде уточнено спільно з податковою адміністрацією.

Він відзначив, що податок на прибуток сплачуватиметься за фактом використання газу.

Також Колбушкін повідомив, що згідно з документом, таке розстрочення діятиме і при операціях з подальшого закачуванню газу до ПСГ.

Згідно з підписаним 19 січня газовим контрактом з Росією, Україна за спеціальною ціною в 153,9 долара за тисячу кубометрів повинна була викупити 11 млрд. куб м газу, який зберігається в українських газових сховищах, але не належить державі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!