У Тимошенко розішлють областям телеграми з "нормальними цінами"

П'ятниця, 8 травня 2009, 15:04

З початку року в Україні знижується рівень інфляції, і вже у квітні по відношенню до березня 2009 року цей показник склав менше 1%.

Про це прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила під час селекторної наради з керівниками місцевих органів виконавчої влади, повідомляє прес-служба Кабміну.

Глава уряду підкреслила, що, на жаль, не в усіх областях ведеться результативна робота з подолання інфляції.

За її словами, найкраща ситуація у Івано-Франківській області, яка у квітні "працювала безінфляційно".

Реклама:

"Це показник того, як потрібно працювати", - підкреслила Юлія Тимошенко і додала, що майже нульовий показник інфляції зафіксовано у Дніпропетровській, Закарпатській і Сумській областях.

"Водночас, за відсутності підстав для інфляції деякі області показують найгірші показники", - зауважила прем'єр-міністр.

За її словами, до таких областей належать Полтавська, де показник інфляції у квітні становив 1,4%, Миколаївська - 1,3%, Чернігівська -1,2%.

Прем'єр-міністр доручила головам облдержадміністрацій активізувати роботу комісій, які займаються антиінфляційними заходами.

Крім того, вона дала доручення Держкомцін та Міністерству економіки надіслати у кожну область спеціальну телеграму з "нормальними цінами" на продукти харчування для орієнтації кожному голові облдержадміністрації.

Юлія Тимошенко також доручила керівникам місцевих адміністрацій організовувати сільськогосподарські ярмарки, оскільки за її словами, в європейських країнах, на відміну від України, практика їх проведення дуже поширена.

Глава Уряду зауважила, що на таких ярмарках люди зможуть придбати якісні продукти за низькими цінами.

"Я прошу Міністерство економіки взяти під контроль проведення ярмарків у ключових містах кожної області", - підкреслила прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, інфляція в Україні у квітні по відношенню до березня склала 0,9%, з початку року - 6,9%.

Міністр економіки Богдан Данилишин прогнозує подальше зниження темпів інфляції в травні-серпні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: