"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продан хоче, щоб Ющенко наклав вето на аукціони експорту електроенергії?

Середа, 1 квітня 2009, 17:17

Мінпаливенерго ініціює скасування введених раніше Верховною радою аукціонів з продажу електроенергії на експорт.

Про це розповіло високопоставлене джерело у відомстві, повідомляє прес-служба "Енергетичної консалтингової групи".

"Ми звернулися до екретаріату президента з проханням розглянути можливість накласти вето на цей законопроект", - пояснив співрозмовник.

19 березня Мінпаливенерго було направлено листа до Комітету з ПЕК Верховної Ради, в якому Міністр палива та енергетики Юрій Продан зажадав виключити із законопроекту "Про внесення змін до закону "Про електроенергетику" (щодо регулювання питань експорту електроенергії)" пункт про обов'язкове введення аукціонів з продажу електроенергії через 4 місяці.

В той же час прес-секретар Мінпаливенерго спростував інформацію, що була розповсюджена низкою ЗМІ про те що Мінпаливенерго виступило проти реформування ринку експорту електроенергії.

Президент "Енергетичної консалтингової групи" Олексій Шеберстов вважає, що ці дії Мінпаливенерго спрямовані на те, щоб затягнути реформу ринку експорту електроенергії, зберегти непрозорі схеми.

"Поки що нинішні схеми експорту будуть діяти, гроші будуть надходити не державі, а підприємцю сумнівного походження. А електроенергія буде продаватися на експорт за заниженими цінами, як це відбувається зараз", - говорить Шеберстов.

Зараз експорт електроенергії контролюється компаніями Korlea Invest і Ukrenergy Holding підприємця Василя Бечваржа.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: