"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Американський медіагігант купив 31% власника "1+1"

Понеділок, 23 березня 2009, 20:12
Time Warner Inc. інвестує у корпорацію Central European Media Enterprises Ltd., що є власником українських телеканалів "1+1" та "Кіно", 241,5 мільйонів доларів і отримає 31% у статутному фонді CME.

Про це пише Телекритика з посиланням на офіційний сайт СМЕ.

Транзакція має буде завершена до кінця другого кварталу поточного року. Частка світового медіагіганта у статутному фонді корпорації складе близько 31%.

При цьому Time Warner дозволить голосувати новопридбаним пакетом засновнику СМЕ Роналду Лаудеру протягом чотирьох років.

Warner Bros. (підрозділ Time Warner) та CME також домовилися про партнерство у запуску та управлінні новими тематичними телеканалами на території, на якій зараз присутня американська корпорація (Східна та Центральна Європа).

Реклама:

Телеканали, деякі з яких отримають бренди Warner Bros., спеціалізуватимуться на показі фільмів та серіалів, включаючи наявні у бібліотеці Warner Bros.

"Я впевнений, що цей альянс пришвидшить розвиток СМЕ й піднесе корпорацію до рівня, про який я тільки міг мріяти 15 років назад. Комбінація лідерських позицій СМЕ з брендами Time Warner збільшить перспективи обох компаній", - вважає Лаудер.

Українська Правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!