"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ ввів тимчасову адміністрацію до "Трансбанку"

Понеділок, 2 березня 2009, 12:42

Національний банк України (НБУ) з 2 березня ввів тимчасову адміністрацію в Трансбанк (Київ).

Про це в понеділок директор департаменту зовнішньоекономічних відносин НБУ Сергій Круглик сказав агентству "Інтерфакс-Україна"

"Ввели тимчасову адміністрацію в з сьогоднішнього дня", - сказав він

Як повідомило агентству джерело в НБУ, рішення про введення тимчасової адміністрації в "Трансбанку" було прийнято правлінням НБУ 28 лютого.

"Правління ухвалило рішення щодо "Трансбанку" ще в суботу", - сказав він, але не став вдаватися в деталі.

АКБ "Трансбанк" засновано 1991 року. Найбільшим акціонером банку на 1 січня 2009 року був Володимир Костерін - 18,57%. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2009 року за розміром загальних активів (1,214 млрд. грн.) "Трансбанк" займав 78 місце серед 182 діючих у країні банків.

Саме в Трансбанку знаходяться на депозитних і поточних рахунках 99 мільйонів 961 тисячі 966 гривень фонду "Дитяча лікарня майбутнього", головою опікунської ради якого є Катерина Ющенко. Гроші на лікарню зібрали ще у 2007 році, але будівництво ще не починалося. Лише кілька тижнів тому Київрада виділила земельну ділянку під будівництво лікарні.  

"Трансбанк" є вже дев'ятим банком, до якого було введено тимчасову адміністрацію.

Як повідомлялося, тимчасові адміністрації було введено у вісім банків: "Промінвестбанк", "Укрпромбанк", "Національний кредит", "Причорномор'я", "Київ", а також "Надра", "Західінкомбанкм" і "Одеса-Банк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!