"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ наростив продаж валюти до 229 млн доларів

Четвер, 26 лютого 2009, 20:18
Національний банк України (НБУ) продав на міжбанківському валютному ринку 26 лютого 229 млн дол, тоді як у середу  - 55 млн.
 
Про це заявив керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, збільшення інтервенцій пов'язано із закупівлею валюти Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України": на частку компанії довелося близько 60% продажу валюти Нацбанком у четвер.
 
Радник голови НБУ також повідомив, що сукупний обсяг торгів доларами(без урахування операцій Нацбанку) у четвер зріс, за попередніми даними, до 240 млн дол з 151 млн дол днем раніше.

При цьому середньозважений курс за операціями з доларом(без обліку НБУ) 26 лютого зміцнився до 8,28 грн/дол з 8,64 грн/дол за підсумками торгів у середу.
 
Середньозважений курс за операціями з доларом з урахуванням операцій Нацбанку в четвер склав 8,10 гр/дол, тоді як у середу - 8,44 грн/дол.

Як повідомлялося, з початку поточного тижня НБУ продає валюту на міжбанку за курсом 7,90 грн /дол.
 
Коментуючи підсумки торгів на міжбанку в четвер, керівник групи радників голови НБУ відзначив, що ринок все ще знаходиться під впливом ряду дестабілізуючих факторів.

Литвицький нагадав, що, як і раніше залишаються невизначеними перспективи перегляду державного бюджету на 2009 рік і співпраці з Міжнародним валютним фондом. Крім того, вплив на ринок робить триваюче розгляд Конституційним судом низки питань, що стосуються діяльності Нацбанку.

"Ринок усе ще нервовий ... Коли відповіді на всі запитання будуть дані, то тоді ринок заспокоїться без наших інтервенцій", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!