Безробіття в Україні досягне 9%?

Вівторок, 17 лютого 2009, 13:52


У Державному центрі зайнятості України прогнозують, що рівень безробіття в країні до кінця 2009 року складе 9% від кількості працюючого населення.

Про це заявив директор державного центру зайнятості Володимир Галицький в ході прес-конференції в Києві у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Прогнозується, що рівень безробіття, визначений за методологією Міжнародної організації праці, в 2009 році становитиме в районі 9% і послугами служби зайнятості в 2009 році скористаються близько 3 млн. чоловік", - сказав він.

Крім того, він повідомив з посиланням на дані оперативного моніторингу Держслужби зайнятості, станом на 16 лютого поточного року, що  на обліку в центрі зайнятості перебувало 931,9 тис. чоловік.

Реклама:

У той же час актуальних вакансій у центрі налічується 83,2 тис.

Разом з тим Галицький підкреслив, що мінімальний розмір соціальної допомоги по безробіттю для застрахованих людей становить 500 грн, для незастрахованих - 360 грн.

Він повідомив, що в січні поточного року Держцентру зайнятості працевлаштував 39,3 тис. осіб, 40,3 тис. осіб, що проходили професійне навчання за безпосереднім замовленням роботодавців та 10,1 тис. осіб брали участь в оплачуваних громадських роботах.

Крім того,  Галицький повідомив, що роботодавці сьогодні пропонують різні вакансії в багатьох сферах діяльності, але найбільш активний пошук працівників ведуть державні і комунальні підприємства, які частіше представляють вакансії слюсарів, електромонтерів, малярів, монтажників, електрогазозварників тощо.

За його словами, користується попитом професії сфери обслуговування, зокрема, такі як продавці і офіціанти. В потребі залишаються водії, охоронці, фахівці IT сфери, менеджери з реклами, а також повертається попит на працівників банківської сфери.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!