Перспектив у шельфі біля Зміїного поки не бачать

П'ятниця, 13 лютого 2009, 16:25
 

Шельф у районі острова Зміїний поки не представляє для ДАТ "Чорноморнафтогаз" ніякого інтересу в плані видобутку вуглеводнів.

Про це заявив голова правління компанії Анатолій Присяжнюк на прес-конференції в Сімферополі в п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується тієї території, яка відійшла Румунії, у 2000 році наше підприємство на структурі Олімпійська пробурили дві свердловини і отримала запаси 0,02 млрд куб. М, тобто такі, які не представляють ніякого інтересу. Це перше запитання. Це родовище знаходиться на такій відстані, де немає інфраструктури. Тільки підключиться до діючої інфраструктури, підвести газопровід - необхідно витратити сотні мільйонів гривень, а то й мільярдів, і, природно, ми не проводили яких-небудь дій далі", - сказав Присяжнюк.

При цьому він зазначив, що на сьогоднішній день немає підтверджень наявності великих родовищ на тій частині морського шельфу, що відійшла до Румунії.

"На сьогоднішній день ніхто не може сказати, ні одна наука, ні один спеціаліст в нашій державі, що десь там, на тій території, яка відійшла Румунії, є величезні запаси. Можливо, вони і є, але ж треба вкласти не одну сотню мільйонів гривень для того, аби тільки провести і вивчити геологорозвідку ", - сказав голова правління   "Чорноморнафтогаз".

За його словами, компанія на цей час сконцентрувався на проектах освоєння Одеського і Безіменного газових родовищ і Субботинського нафтового родовища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: