Фірташ закликає НБУ врятувати "Надра Банк"

Вівторок, 10 лютого 2009, 11:26
 

Керівництво міжнародної групи компаній Group DF звертається до Національного банку України з проханням ввести зовнішнє управління комерційним банком "Надра".

Керівництво Group DF заявляє, що банк "Надра" став заручником війни, яку проти голови Ради директорів Group DF Дмитра Фірташа розгорнула прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, повідомляється в прес-релізі  Group DF.

"Сьогодні через особисту неприязнь з боку Юлії Тимошенко до керівника Group DF можуть постраждати більше 4 мільйонів приватних вкладників банку та юридичних осіб", наголошується в повідомленні.

"Прем'єр-міністр України не може не розуміти, що своїми непрофесійними і неправдивими заявами вона викликає паніку серед вкладників і свідомо руйнує один з системоутворюючих банків України, що може призвести до краху всієї банківської системи нашої держави", - йдеться в прес-релізі..

Реклама:

Керівництво групи наголошує, що Group DF так і не увійшла до складу акціонерів комерційного банку "Надра" і не бере участі в управлінні банком. Причиною цього стала протидія з боку юридичних структур, які утримують реєстр акціонерів і близькі до уряду України.

Водночас Group DF підтверджує, що всі кошти, які були надані комерційному банку "Надра" за програмою рефінансування НБУ, були використані виключно для покриття поточних зобов'язань і виплати банківських депозитів, що підтверджується відповідним висновком аудиторської компанії KPMG.

Керівництво Group DF сподівається на те, що вчасне втручання з боку Національного банку України дозволить врятувати комерційний банк "Надра" і зберегти добробут його вкладників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: