Брати Клюєви придбали "хімічні" активи

Вівторок, 3 лютого 2009, 16:03

Австрійська Activ Solar Holding в кінці грудня 2008 року придбала 74,99% акцій ВАТ "Завод напівпровідників" (Запоріжжя) у ТОВ "Сі-інвест" (Світловодськ, Кіровоградської обл.).

Про це повідомляється в офіційному оголошенні ВАТ у системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Власником більше 50% статутного капіталу Activ Solar є австрійський актив українських бізнесменів Андрія і Сергія Клюєвих SLAV Beteiligung Gmbh.

ТОВ "Сі-Інвест" пов'язане з ТОВ "Силікон" (Світловодськ Кіровогорадська обл.), що влітку 2007 року на конкурсі Фонду держмайна придбало 74,99% акцій ВАТ "Завод напівпровідників", запропонувавши за них 204,96 млн. грн. при стартовій ціні 47,7 млн. грн.

Акції заводу в результаті були передані під управління "Сі-Інвест", яке в березні 2008 року викупило розміщені Фондом державного майна на Київській міжнародній фондовій біржі (КМФБ) 25% +1 акція.

ВАТ "Завод напівпровідників" створений у січні 2002 року шляхом виділення зі складу комунального підприємства "Запорізький тітаномагніевий комбінат".

Підприємство спеціалізується на виробництві кремнію монокристалічного, полікристалічного, трихлорсилану, епітаксіальних структур.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: