"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ не отримав контрольного пакету "Надри"

Понеділок, 26 січня 2009, 09:45


Збори акціонерів банку "Надра", на якому до складу його керівництва могли увійти представники Group DF співвласника RosUkrEnergo Дмитра Фірташа, призначене на 24 січня, не відбулося,

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на одного з міноритарних акціонерів банку.

"О 14:00 повинна була розпочатися реєстрація, а о 15:00 - збори, однак нас " промаринували " 45 хвилин на першому поверсі, а потім вийшов пан Івахненко (ймовірно, віце-президент Олександр Івахненко - ред) і оголосив, що зборів не буде ", - сказав агентству акціонер, що побажав залишитися неназваним.

"Причину не проведення зборів не оголосили, але сказали, що в понеділок буде прес-реліз", - додав він. 

На початку листопада 2008 року Group DF заявила про намір придбати контрольний пакет акцій цієї кредитно-фінансової установи та інвестувати в нього значні кошти для підвищення стабільності роботи банку, який восени отримав 7,1 млрд грн рефінансування Національного банку України (НБУ).

Фірташ в середині січня заявив, що поки не є акціонером банку "Надра", а рішення про його входження в число власників банку повинна прийняти збори акціонерів 24 січня.

За його словами, для виділення рефінансування НБУ він надав особисту гарантію 5 млрд грн.

Офіційно на збори 24 січня було внесено питання про зміни у складі спостережної ради банку.

ВАТ "КБ" Надра "засновано в 1993 році.

Реклама:

Згідно з даними Нацбанку України, до 1 жовтня 2008 року за розміром загальних активів (26186 млрд грн) банк" Надра "займав сьоме місце серед 181 чинної в країні банку.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2008 року його найбільшими акціонерами були Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидві - Кіпр, 30,7406%).

За даними агентства Fitch, до початку квітня-2007 основними акціонерами банку були Вадим Пятов, Сергій Лагур, Тимотеуш Флейшар та Ігор Гіленко (бенефіціарние власники 86,6% акцій, включаючи 31,4% акцій, що належать президентові банку І. Гиленко).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: