Ющенко вкотре обіцяє нормальний курс

Четвер, 18 грудня 2008, 12:08
 

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Міністерство фінансів та Національний банк України спільними діями мають забезпечити стабільний курс гривні.

Як передає агентство "УНІАН", про це він сказав в четвер після зустрічі з міністром фінансів Віктором Пинзеником, головою НБУ Володимиром Стельмахом та головою НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною.

Ющенко повідомив, що головною метою зустрічі було питання оцінки можливостей НБУ і Мінфіну щодо стабілізації на фінансовому ринку, а також узгодження спільних дій щодо виділення ресурсу на виплати пенсій, зарплат та інших соціальних видатків.

Президент вкотре наголосив, що сьогодні гривня є "серйозно передевальвованою", "і головна проблема, головна атака, яка сьогодні йде, - це психологічний фактор. Немає довіри до курсу, немає відчуття тенденцій, які будуть на валютному ринку".

Реклама:

Ющенко підкреслив, що для такої ситуації немає об'єктивних підстав, оскільки сьогодні на українські рахунки валюти надходить більше, ніж списується з консолідованих рахунків суб'єктів господарювання.

"Ми кожен день накопичуємо валюту на балансах банківської системи - це говорить про те, що валютно-експортні операції повернулись на користь України, що темпи експорту сьогодні вищі, ніж темпи імпортних операцій", - підкреслив Ющенко, додавши, що це є "фундаментальною новиною", яка це говорить про те, що в Україні немає підстав економічного об'єктивного характеру для існуючого попиту на валюту.

Він вкотре зазначив, що основні ризики сьогодні йдуть від готівкового ринку. "Він формує сьогодні всі провокації", - сказав президент.

Голова держави наголосив, що НБУ і Мінфін мають робити все, аби переконати людей і стабілізувати таким чином гривню.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!