Дно в падінні курсу гривні досягнуто

Четвер, 18 грудня 2008, 10:15
 

Точка в падінні курсу гривні практично досягнута.

Про це заявив президент Віктор Ющенко увечері в середу в ході інтерв'ю газетам "День", "Україна молода" і "Факти та коментарі" в той же день, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сьогоднішній день, можливо, вперше, покаже стабільність офіційного курсу національної валюти. У нас є всі підстави говорити про коліна: точка практично досягнута", - цитує телеканал "1+1" його слова.

 Як повідомлялося, курс гривні на міжбанківському валютному ринку в середу знизився до 9,45 грн./дол. з 8,35 грн./дол. за підсумками торгів у вівторок. Нацбанк України на аукціоні з продажу доларів 17 грудня встановив курс выдсікання на рівні 7,66 грн./дол.

Курс гривні на міжбанку з початку поточного року знизився на 87% - до 9,45 грн./дол., тоді як за 2007 рік він знизився на 0,2% - до 5,0540 грн./дол.

З початку року офіційний курс гривні знизився на до 7,7383 грн./дол.

В середу голова НБУ Михайло Стельмах зазначав, що до межі - 6 гривень за долар нацвалюта повернеться, але тільки якщо населення віддасть назад банкам 8 мільярдів доларів депозитів.

Керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький 3 грудня заявляв, що НБУ має намір захищати курс на рівні 7,4-7,5 грн./дол.

Заступник голови Нацбанку Олександр Савченко в опублікованому 17 листопада інтерв'ю в пресі заявляв, що до кінця року курс буде коливатися в межах 5,5-6,0 грн./дол.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!