"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ розраховує, що НБУ скасує обмеження щодо депозитів

П'ятниця, 12 грудня 2008, 16:18
 

Міжнародний валютний фонд розраховує на швидке скасування Національним банком обмежень з дострокового вилучення депозитів.

Про це в інтерв'ю виданню "Экономические известия" сказала голова місії МВФ в Україні Джейла Пазарбашіоглу, повідомляє агентство "Українські новини"

"НБУ погодився, що як тільки відтік депозитів з банківської системи припиниться, - а це вже відбулося: протягом двох тижнів гроші вертаються в систему, - НБУ скасує мораторій на дострокове розірвання депозитів", - сказала вона.

Голова місії МВФ в Україні також зазначила, що на сьогодні завданням НБУ є активізація програми рекапіталізації банків.

Реклама:

Пазарбашиоглу додала, що окремі українські банки, які не зможуть одержати фінансову підтримку від своїх акціонерів або міжнародних фінансових організацій, повинні бути ліквідовані.

"Ми активно працюємо з Міжнародною фінансовою корпорацією і Європейським банком реконструкції й розвитку, які зацікавлені в підтримці деяких банків другої й третьої групи. Безумовно, багатьом банкам доведеться шукати підтримку акціонерів, а у разі відсутності такої підтримки - піти з ринку", - сказала вона.

Голова місії МВФ в Україні зазначила, що в погодженому меморандумі із МВФ передбачено потребу найбільших банків у рекапіталізації на рівні 54 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: