Тимошенко зацікавилася станом "Оранти"

П'ятниця, 12 грудня 2008, 14:46
 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко наполягає на терміновій перевірці фінансового стану Національної акціонерної страхової компанії "Оранта".

Відповідне доручення голова уряду направила керівництву Міністерства внутрішніх справ, Служби Безпеки України та Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг, повідомляється на сайті уряду.

Голова уряду звертає увагу на факти розповсюдження неправдивих відомостей щодо незадовільного фінансового стану страхової компанії "Оранта".

На переконання Юлії Тимошенко, поширення такої інформації негативно впливає як на діяльність компанії, так і на фінансово-економічну систему держави в цілому.

Реклама:

Прем'єр-міністр доручила МВС, СБУ, Держфінпослуг за участю Генеральної прокуратури України негайно провести перевірку викладених фактів та вжити заходів для недопущення компрометації страхової компанії "Оранта".

Тимошенко вважає, що особи, причетні до протиправних дій, мають понести відповідальність згідно з чинним законодавством.

Як повідомлялося, в ЗМІ з'явилася інформація про те, що страхова компанія "Оранта" в офіційних листах до своїх клієнтів повідомила про своє банкрутство. Але в компанії спростували цю інформацію.

Зараз основними акціонерами "Оранти" є Colorino Trading Ltd (Кіпр) із часткою 20,22%, Saleta Ltd (Кіпр) із часток 24,99%, компанія "Тураналем Секьюрітіз" (Казахстан) із часткою 14,44% і БТА Банк (Казахстан) із часткою 25%+1 акція.

Крім того, 11,35% акцій володіє близько 20 іноземних і внутрішніх інвесторів. "Оранта" є правонаступником колишнього Госстраха СРСР і спеціалізується на ризиковому страхуванні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: