"Газпрому" і "Нафтогазу" не вистачить двох днів для переговорів

Вівторок, 9 грудня 2008, 17:55
 

Російський "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" у п'ятницю продовжать переговори про погашення боргу і укладання контрактів на постачання газу.

Про це повідомив журналістам голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Спочатку планувалося, що переговори продовжаться два дні - вівторок і середу.

"Переговори з Україною щодо погашення боргу відбуваються напружено. Питання з боргу залишається відкритим, як і питання щодо підписання контракту на постачання газу в 2009 році. Сьогодні можна сказати тільки те, що в п'ятницю, на цьому тижні, переговори буде продовжено", - сказав він.

Реклама:

Зі своєї сторони голова правління НАК Олег Дубина визнав: "Я вважаю, що основна проблема, що є в нас - це те, що ми повинні на сьогоднішній день "Газпрому" за спожитий газ".

"На жаль, ситуація склалася так. Ми опинилися в цій ситуації не за своєю волею. Про неї можна довго говорити, з огляду на теплу зиму", - пояснив він.

"Тому на сьогоднішній день ми ведемо переговори з декількома банками, з МВФ, для того, щоб на ці гроші погасити свою заборгованість перед "Газпромом", і все-таки залишаємося на тому, що ми хотіли б бачити з 1 січня 2009 року прямий контракт "Газпром" - "Нафтогаз України", - сказав голова "Нафтогазу".

Як повідомлялося, проблеми "Нафтогаз" пов'язує з обміном гривні на долари. Також ситуаціює занепокоєні в Європі.

      

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: