Фінансовими радниками уряду стали Credit Suisse і "Ренесанс-Капітал"

П'ятниця, 28 листопада 2008, 15:18

 Фінансовими  радниками Уряду стали Credit Suisse і "Ренесанс-Капітал"

Кабінет міністрів  затвердив проект угоди з ТОВ "Кредіт С'юсс Секюрічіз" та ТОВ "Ренесанс Капітал - Фінансовий консультант" про залучення їх як фінансових радників з питаннь реструктуризації і рекапітализації банківського сектора країни.

Від імені уряд цю угоду підпише віце-прем'єр Григорій Немиря, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Кабінет міністрів на засіданні 19 листопада розглядав також можливість залучення в якості радника Credit Suisse або Black Stone Group-International для дозволу боргової проблеми "Укравтодора". При цьому прем'єр Юлія Тимошенко і перший віце-прем'єр Олександр Турчинов пропонували кандидатуру Credit Suisse, тоді як міністр фінансів Віктор Пінзеник і Г.Немиря - Black Stone Group-International.

Реклама:

Наприкінці жовтня Верховна Рада ухвалила антикризовий закон, яким був затверджений механізм рекапітализації українських банків за рахунок коштів міжнародних фінансових організацій, що дозволило привабити кредит Міжнародного валютного фонду (МВФ) на суму 16,4 млрд доларів.

Згідно затвердженому механізму, держава в особі Мінфіну може брати участь у формуванні і збільшенні статутних капіталів банків шляхом придбання їх акцій в обмін на державні облігації або за рахунок коштів державного бюджету.

Передані банку держоблігації України, згідно затвердженій схемі, підлягають обов'язковому викупу Національним банком України за рахунок кредитів відповідного призначення МФО за їх номінальною вартістю протягом п'яти днів з дня надходження пропозиції щодо їх викупу.

МВФ оцінив можливий об'єм програми рекапитализации українських банків в 54 млрд грн., у тому числі 10 млрд грн. до кінця 2008 року і 44 млрд грн. в першій половині 2009 року.

Нині Нацбанк проводить аналіз найбільших 17 банків на предмет необхідності їх рекапіталізації. Результати цього дослідження мають бути готові до 15 грудня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: