"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна не винна Газпрому 2,4 млрд доларів

Середа, 26 листопада 2008, 15:39

Борг "РосУкрЕнерго" "Газпрому" розміром 2,2-2,4 млрд доларів не має відношення до боргу України за газ.

Про це заявила Юлія Тимошенко на брифінгу по закінченню засідання Уряду. 

"Це самостійна заборгованість "РосУкрЕнерго" перед "Газпромом", - наголосила прем'єр.

Також, Тимошенко пояснила, звідки в України взялися газові борги. 

Реклама:

"Мова сьогодні йде про певні питання, що виникли при закачці природного газу в українські газосховища", - зауважила прем'єр, повідомляє видання "Українська Правда" .

"Справа в тому, що, як правило, всі минулі роки закачка газу в газосховища закінчувалася 15 жовтня. Після 15 жовтня починалася технологічне взяття газу зі сховищ", - пояснила Тимошенко.

"Але у зв'язку з тим, що сьогодні і Європейський Союз, і Україна внаслідок фінансово-економічної кризи суттєво зменшили споживання природного газу, плюс тепла погода, яка сьогодні є на теренах ЄС та України - закачування газу треба було продовжити і в жовтні, і повністю весь листопад. Такого не було практично ніколи", - додала вона.

Тимошенко наголосила, що "додаткова закачка газу обумовлена технічними проблемами, бо не можна припинити видобування газу - якщо є зайві обсяги, його можна тільки закачати в газосховища".

"Виникли додаткові незаплановані обсяги газу, які закачані в сховища. Вони потребують додаткового фінансування. І вчора під час зустрічі голови "Нафтогазу" пана Дубини і голови "Газпрому" пана Міллера знайдені підходи до врегулювання даного питання", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: