"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" придумав, як посадити мерів-боржників

Понеділок, 10 листопада 2008, 14:44

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" вводить нові жорсткі механізми співпраці з комунальними підприємствами, які мають значні борги за постачання газу.

Про це на прес-конференції повідомив голова "Нафтогазу" Олег Дубина.

За його словами, після початку опалювального сезону мери міст звертаються до нього з проханням виділити, незважаючи на борги, ліміти газу для підприємств теплокомуненерго.

"Нафтогаз", за словами його керівника, іде назустріч, якщо клієнти обіцяють погасити певну частину боргу протягом 10 днів. Якщо ж за цей термін платіж не проведено - то газ буде відключено, а на використані об'єми не виписуватимуться податкові накладні.

Реклама:

"І в звітності за місяць вони будуть писати, що крали газ у держави", - сказав Дубина. За його словами, боржники автоматично підпадуть під статтю "розкрадання державного майна".

Він зазначив, що єдина область, в якій проводиться нині передоплата газу - Житомирська. Найбільші ж боржники, традиційно - Харківська, Донецька, Запорізька та Дніпропетровська області.

"І не треба казати, що "Нафтогаз України" не дає газу для опалення. НАК не відповідає за енергопостачання в країні. За це відповідають органи місцевого самоврядування", - зазначив чиновник.

За його словами, Україна вже дещо відстає від графіку розрахунку за газ з російським постачальником, і йому доведеться незабаром летіти до Москви, щоб залагодити це питання.

Водночас, Дубина переконує, що НАК як ніколи готовий до опалювального сезону. Цього року в підземних сховищах накопичено більше 17 млрд. куб. м природного газу. Востаннє такі об'єми досягалися 2002 року. Всього в ПСГ зараз знаходиться 30 млрд. куб. м газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!