"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Зупиняються заводи Пінчука, Коломойського та Суркіса

Середа, 29 жовтня 2008, 19:03
 

Три феросплавних заводи України - Нікопольський, Запорізький і Стахановський - вирішили зупинити виробництво з 1 листопада 2008 року.

Зупинка пов'язана з проблемами реалізації продукції, що пов'язано із значним зниженням обсягів виплавки сталі в останні місяці.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" виконавчий директор Української асоціації виробників феросплавів й іншої електрометалургійної продукції "УкрФА" Сергій Кудрявцев у середу.

За його словами, ферросплавні підприємства не можуть робити продукцію під час відсутності попиту, у тому числі, через обмежені обсяги складських приміщень.

Реклама:

При цьому він додав, що феросплавні заводи готові йти назустріч своїм споживачам - металургійним підприємствам в обговоренні питань постачань продукції, підкресливши, що це дозволить відновити роботу заводів.

Крім того, за його словами, з 1 листопада будуть зупинені Марганецький і Орджонікідзевський гірничо-збагачувальні комбінати (МГОК і ОГОК) також через відсутність збуту.

"МГОК і ОГОК в останні місяці в основному відвантажували марганцеву руду на склади, тому що феросплавні підприємства заповнені сировиною, поставленою раніше в умовах зниженого на заводах виробництва і, як наслідок, зниженого споживання", - пояснив співрозмовник агентства.

Працівники підприємств будуть відправлені у відпустки.

Власниками Нікопольського заводу феросплавів є Віктор Пінчук й Ігор Коломойський, Запорізький завод феросплавів і Стахановський належать також Коломойському, але в цих двох заводах має свою частку й Ігор Суркіс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: