Держава створює заходи, протилежні антикризовим?

Середа, 29 жовтня 2008, 13:49
 

Державі потрібно інвестувати в будівництво шляхів і мостів.

Про це заявив Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер підчас прес-конференції.

"Я не розумію, як можна формувати стабілізаційний фонд, в період, коли гроші потрібно витрачати на підтримку економіку", -  відзначив він.

Таким чином економіст висловився проти збільшення податків. "Цей захід протилежний антикризовому. Я також проти того, щоб джерелом наповнення (бюджету) була приватизація. Продавати об'єкти нечувано дешево - це безглузде заняття", - відзначив Пасхавер.

Реклама:

У якості антикризисних заходів він запропонував перерозподілити те, що є і витрачати кожну копійку бюджету на інвестиції, наприклад, на будівництво мостів та шляхів.

В якості додаткового антикризового заходу Пасхавер запропонував давати фінансову підтримку підприємствам, беручи в залог акції підприємств на тимчасовій підставі, але не отримуючи контроль і не змінюючи менеджменту.

"Я проти того, щоб держава отримувала контрольний пакет, а потім  шукала нового власника. Це занадто корумповане рішення. Можлива тільки співпраця з існуючим власником", - підкреслив вчений.

В свою чергу, Керівник групи радників голови Національного банку Валерій Літвицький, також розкритикував ідею націоналізації і підтримав Олександра Пасхавера.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!